Συστήματα Πλύσης

Atlantis EVO / ΕΖ / GP / XL

Η νέα σειρά πλυντηρίων μεγάλου όγκου η οποία εισάγεται στη γραμμή προϊόντων του οίκου IWT από την αρχή έως και τα μέσα του 2015 και έρχεται να αντικαταστήσει τα μοντέλα 800 και 900 με νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά στα ίδια πλαίσια λειτουργίας και πιο ανταγωνιστικές τιμές (βλ. συνημμένο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες).

800 / 900 Cage and Rack Washer
Ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες οίκων πειραματόζωων μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ο σεβασμός προς το περιβάλλον και το μικρό κόστος λειτουργίας. Εγγυώνται μεγάλη αποτελεσματικότητα καθαρισμού (απομάκρυνση οργανικών υπολειμμάτων με τη χρήση αλκαλικού απορρυπαντικού και απομάκρυνση των υπολειμμάτων του απορρυπαντικού αυτού και ενδεχομένως του νερού με τη χρήση όξινου απορρυπαντικού και rinse aid), χάρη στο λεπτομερή σχεδιασμό τους με πολλαπλά ακροφύσια για πλύσιμο και ξέπλυμα και την υψηλή πίεση του νερού που εκτοξεύεται (3 bar). Είναι κατάλληλα για χρήση με ειδικά τροχήλατα οχήματα τοποθέτησης κλωβών και φιαλών.
Η τοποθέτηση των ακροφυσίων είναι τέτοια που επιτρέπει το πλύσιμο των ικριωμάτων των κλωβών (συμβατικοί και IVC), με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα απολύμανσης εσωτερικά με τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου, καθώς και η θερμική απολύμανση.
Το πλυντήριο διαθέτει ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας, για την προστασία του χρήστη και το συνεχή έλεγχο της κατάστασης λειτουργίας.

(Τα μοντέλα 800 και 900 θα είναι διαθέσιμα έως και το τέλος του 2015 και θα αντικατασταθούν από τη σειρά Atlantis για τις αντίστοιχες χωρητικότητες.)

Το 400 Series Cabinet Washer είναι ένα ευέλικτο πλυντήριο, μικρού μεγέθους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πλύση φιαλών, όσο και κλωβών. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε δύο τμήματα, για εύκολη μεταφορά σε στενούς χώρους. Η οικονομία είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του, αφού η κατανάλωση νερού περιορίζεται στα 20 lt ανά κύκλο πλύσης. Αποτελεί την ιδανική λύση για μικρές εγκαταστάσεις οίκων πειραματόζωων.

650 Series Cabinet Washer.
Τα πλυντήρια της σειράς 650 CabinetWasher είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πλύση μίας ευρείας γκάμας υλικών, πέρα από κλωβούς και φιάλες: ατσάλινα ή πλαστικά καλάθια, δοχεία, όργανα, δίσκους, και πολλά άλλα αντικείμενα. Το μεγάλο ύψος του θαλάμου πλύσης καθιστά τα πλυντήρια αυτά ιδανικά και για εγκαταστάσεις με κλωβούς για κουνέλια. Το ειδικό σύστημα ανακύκλωσης μέρους του νερού που χρησιμοποιείται οδηγεί στην κατανάλωση μόνο 20 lt νερού ανά κύκλο. Η σειρά 650 CabinetWasher προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα καθαρισμού με ελάχιστο κόστος χρήσης.

Bottle Wash-Fill System
Η IWT έχει δημιουργήσει ειδικευμένες μονάδες με τη μορφή γραμμικής επεξεργασίας φιαλών, με τις οποίες παρέχεται σταθερή και ευέλικτη λύση στο πρόβλημα της προετοιμασίας των φιαλών για τις ανάγκες ενός οίκου πειραματόζωων. Το σύστημα 9WEF01 απευθύνεται σε μικρές εγκαταστάσεις πειραματόζωων. Συνδυάζει έναν πάγκο για το άδειασμα των φιαλών και μία γραμμή επεξεργασίας, όπου οι φιάλες πλένονται και ξαναγεμίζονται. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το σημαντικό όφελος από άποψη χρόνου που ξοδεύεται για αυτή τη διαδικασία, αλλά και χώρου, καθώς η όλη κατασκευή έχει γίνει με γνώμονα την καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου.

Το σύστημα 200 Series αποτελεί την ιδανική λύση για μεσαίες-μεγάλες εγκαταστάσεις, που λειτουργούν στη λογική του διαχωρισμού καθαρής-βρώμικης περιοχής.